El 26 d’abril iniciaren el ‘Cicle de Tallers: Nodrim la Plataforma Escoles que Alimenten‘. Ens reunirem en el primer dels quatre tallers que llancem per a impulsar la Plataforma i expandir-nos entre la comunitat educativa i altres entitats. També volem, enfortir el que hem construït fins ara i iniciar noves línies d’acció.
Aquest cicle es compondrà de quatre tallers dinamitzats pel llibrell al costat de CERAI i Justícia Alimentària:
26 Abril. REDESCOBRIM LA NOSTRA IDENTITAT
Qui som com a plataforma i que defineix la nostra identitat? Reconstruirem la línia de vida de la plataforma fins al moment actual. I esbossarem les primeres idees de “cap a on volem anar”
02 Juny. PRESENTACIÓ OBERTA DE LA PLATAFORMA I D’ALTRES PRÀCTIQUES INSPIRADORES
Presentació de la Plataforma a altres col·lectius i entitats convidades. Analitzarem punts de trobada i de fuga amb respecte d’altres iniciatives similars. S’obrirà la participació a nous col·lectius per sumar noves participants a la plataforma.
28 Juny. SOMIEM LA PLATAFORMA. QUÈ VOLEM?
Somiarem la Plataforma que ens agradaria tindre, gestionarem la diversitat d’expectatives per arribar a consensos sobre el futur de la plataforma.
7 Juliol. ENS POSEM EN MARXA
Qui som com a plataforma i que defineix la nostra identitat? Reconstruirem la línia de vida de la plataforma fins al moment actual. I esbossarem les primeres idees de “cap a on volem anar”.
Què va passar en l’anterior taller?
En l’anterior taller comptem amb la participació de representants d’escoles, del tercer sector i van acudir persones que ja participen en Escoles que Alimenten. Els objectius del taller 0 “Redescobrim la nostra identitat” eren:
- Trobar-se presencialment i reconnectar amb les membres de la plataforma
- Honrar i celebrar el que s’ha aconseguit a la plataforma, recollir els fruits per tal d’acabar un diàleg o etapa, per començar-ne altra
- També reconèixer el valor de les persones fundadores així com l’energia que aporten les noves incorporacions,
- Finalment, començar esbotzar algunes noves línies d’acció.
El desenvolupament del taller va ser el següent:
- Començarem amb una presentació de la Plataforma dirigida a les persones nouvingudes.
- Després, una dinàmica anomenda baròmetre, per tal de sondejar el grau d’afinitat de les participants amb respecte de les propostes recollides al manifest de la plataforma. En aquesta dinàmica es va observar un bon grau d’afinitat entre totes les participants, a més de generar un interessant debat per concretar alguns matisos.
- Finalment, una dinàmica d’indagació creativa. Primer amb una pluja d’idees sobre futures propostes, que després agruparem temàticament donant lloc a sis possibles línies d’acció.
-
- Propostes d’accions de sensibilització.
- Creació de materials informatius i de divulgació.
- Accions formatives dirigides a la comunitat educativa.
- Fer xarxa amb altres experiències similars.
- Concretar mesures polítiques entorn dels menjadors escolars i al projecte de Decret per a l’elaboració de menús saludables.
- Millorar l’estructura organitzativa de la Plataforma.
A partir dels resultats de l’anterior taller, volem continuar sumant persones i esperem ser més el 2 de juny per a la següent part en la qual indagarem en altres experiències de transició cap a menjadors escolars sostenibles. Tota la informació per a apuntar-te en la nostra agenda: Taller Presentació de la Plataforma i altres pràctiques inspiradores!